Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

14/08/2020

Milieu-footprint van duurzaam gecertificeerde Braziliaanse sojateelt

ProAgros heeft Blonk Consultants gevraagd een milieu footprint op te stellen van soja geteeld door een Braziliaanse soja producentengroep die gecertificeerd zijn volgens het Sustainable Farming Assurance Program (SFAP). De carbon footprint […]
29/07/2020
Milieu-footprint methodiek tuinbouw

Hoe bereken je de footprint van tuinbouwproducten en speel je in op de toenemende vraag naar duurzame producten?

Op 20 juli 2020 zijn de resultaten van de ‘HortiFootprint Category Rules’ (HFCR) gepresenteerd. De footprint-richtlijnen zijn nu beschikbaar voor de sector. Blonk Consultants was onderdeel van het project team, en heeft […]
26/06/2020
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Inzicht in de milieu-impact van voedingsmiddelen in de supermarkt

De productie en consumptie van voedingsmiddelen hebben een impact op het milieu, denk aan klimaatverandering, watergebruik en landgebruik. Consumentenbewustzijn ten aanzien van duurzaamheid en voedsel groeit. Echter, het is nog steeds moeilijk […]
13/05/2020

Team Blonk Consultants blijft uitbreiden

Het Blonk Consultants team is weer uitgebreid. Twee nieuwe collega’s zijn de afgelopen maand gestart – uiteraard vanuit huis in deze tijd van Corona. Davide Lucherini als consultant en David Wichmann is […]
02/04/2020

Milieu-impact en nutritionele waarde van zeewierproducten

Ons huidig eetpatroon heeft een negatieve impact op het klimaat en de planeet. Zeewier kan in dit opzicht een veelbelovend ingredient zijn, omdat het geen aanvullende nutrienten of water nodig heeft om te groeien. Binnen het ProSeaWeed programma wordt onderzocht of zeewier een gezonde en duurzame voedselbron voor mens en dier is.
01/04/2020
Björn Kok

Nieuwe collega: Björn Kok

Ons team is recent weer een nieuwe collega rijker. Met veel plezier stellen we Björn Kok aan u voor, die 16 maart aan de slag is gegaan als consultant. Vanwege de corona-crisis vanuit huis uiteraard.
05/03/2020

Uitbreiding van ons team: ontmoet Laura

In februari is Laura Wolf gestart als Sales consultant. We zijn erg blij dat Laura Wolf ons team verstrekt.
20/02/2020

Milieuprestaties van bietsuiker van Suiker Unie

Het milieuprofiel van suiker uit suikerbieten en suikerriet is een veel besproken onderwerp. Daarom hebben we de milieuprestaties van suiker onderzocht voor Suiker Unie door middel van een vergelijkende Levenscyclusanalyse (LCA).
31/01/2020

Workshop Beter (w)eten?!

Hoe maken we ons voedselsysteem gezonder, voor onszelf én de planeet? Met onze workshop ‘Beter (w)eten!?’ gaan we samen op onderzoek uit.
20/01/2020

CO2-besparing ‘Doe Maar Lekker Vegetarisch’ actie

Voor Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever hebben wij de CO2-besparing van de ‘Doe Maar Lekker Vegetarisch’ actie berekend.
18/12/2019

Ontmoet onze nieuwe collega Lisanne

In november is onze nieuwe collega Lisanne gestart bij Blonk Consultants. Met veel plezier stellen we Lisanne aan u voor.
16/12/2019

Team Blonk Consultants zoekt nieuwe collega’s!

Wil jij internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties ondersteunen om de voedselketen te verduurzamen? Ons ambitieuze team is opzoek naar een Consultant Sustainability, een Senior Consultant Sustainability en een Commercieel Medewerker Duurzaamheid.
31/10/2019

Doe maar lekker vegetarisch

Voor de campagne ‘Doe maar lekker vegetarisch’ van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever berekenen wij de milieu-impact.
01/08/2019
koeien

Inzicht in de link tussen zuivel- en rundvleesproductie en de invloed op een gezond en duurzaam dieet

Afgelopen maanden heeft Laura van de Kar met Optimeal gewerkt om op zoek te gaan naar een duurzaam, gezond én haalbaar dieet voor de EU. De specifieke focus was de invloed van […]
23/05/2019
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Update GFLI Database diervoederproductie

LCA Feed database update beschikbaar
30/04/2019

Ontwikkeling van een levenscyclusanalyse (LCA) standaard voor de ‘growing media’ sector in Europa

Growing Media Europe wil aan de hoogste milieu-standaarden voldoen en ontwikkelt daarom een levenscyclusanalyse (LCA)-standaard voor de Europese sector.