Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 4 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

23/06/2021

Integrale evaluatie van klimaatmaatregelen voor de Nederlandse melkveehouderij

Qua klimaatimpact op nationaal en ketenniveau is de Nederlandse melkveehouderij de grootste agrarische sector in Nederland.  Hierbij spelen de methaanemissies door pensfermentatie een rol, maar ook overige broeikasgassen op de boerderij en […]
26/05/2021

Blonk wordt operationeel in de VS en verwelkomt Marty Heller

Team Blonk blijft uitbreiden en dit keer gaan we de grens over en verwelkomen we Marty Heller, die Blonk in de Verenigde Staten en Canada gaat vertegenwoordigen. Welkom Marty, we zijn erg […]
25/05/2021

Studie naar de toepasbaarheid van LCA-richtlijnen voor diervoederadditieven

Samen met DSM hebben we een methodologische studie opgezet, om de toepasbaarheid van sector levenscyclusanalyse (LCA) richtlijnen, zoals FAO LEAP, te verkennen. In onze APS-footprint tool hebben we nutritionele interventies, en dan […]
12/05/2021

Een gezond én duurzaam voedingspatroon voor de Belgen én de planeet

Ons huidige voedselsysteem heeft een grote impact op het milieu. Met het Europese project Eat4Change wil WWF de voedselproductie verduurzamen, biodiversiteitsverlies tegengaan en de klimaatcrisis aanpakken. Blonk heeft voor WWF België onderzocht […]
06/05/2021

APS-footprint de motor voor Sustell™ – een intelligente duurzaamheidsservice van DSM en Blonk

Bij Blonk zijn we erg trots op de samenwerkingen met innovatieve bedrijven die duurzaamheid écht in de praktijk brengen. DSM is voor ons een strategische partner die nauw betrokken is bij de […]
05/03/2021

Team Blonk verwelkomt Marjolein en Daniele

Ons team blijft uitbreiden met mensen die gemotiveerd zijn om de wereld duurzamer en gezonder te maken. Afgelopen maand zijn Marjolein en Daniele bij Blonk gestart. Marjolein als officemanager en Daniele als […]
17/02/2021

Welkom aan boord Marcelo en Simone!

Het team van Blonk blijft uitbreiden. Begin dit jaar hebben we weer twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Marcelo is geen onbekende voor Blonk, enkele jaren geleden werkte hij als wetenschappelijk modelontwikkelaar bij […]
05/02/2021

Wat is de CO2-footprint van Nederlands fruit?

Blonk Consultants heeft voor de Nederlandse fruitsector een carbon footprint tool ontwikkeld. De tool geeft fruittelers inzicht in de totale carbon footprint van zijn fruit en de bijdrage van de verschillende aspecten […]
21/12/2020

‘Vega Favorieten’ campagne zorgt voor een besparing van 3.565 ton CO2

Blonk Consultants heeft de milieu-impact van de 3-weekse Vega Favorieten campagne berekend. Hiermee maken we inzichtelijk hoeveel CO2-reductie zo’n publiekscampagne nu daadwerkelijk oplevert.
16/12/2020

Webinar Serie: Environmental Footprinting of Food Value Chains

Heb je gehoord over milieu-footprinting of Life Cycle Assessment (LCA)? Wil je hier meer over weten – of je kennis weer eens opfrissen? Wil jij je organisatie future-proof maken, en aan de […]
30/10/2020

CO2-reductie van de ‘Vega Favorieten’ campagne

Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij slaan in 2020 voor de zevende keer de handen ineen om heel Nederland bewuster te laten eten. Blonk Consultants berekent de milieu-impact van de […]
28/10/2020

We zoeken nieuwe collega’s

Wil jij internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties ondersteunen om de voedselketen te verduurzamen? We breiden ons team weer uit en hebben verschillende vacatures.
14/08/2020

Milieu-footprint van duurzaam gecertificeerde Braziliaanse sojateelt

ProAgros heeft Blonk Consultants gevraagd een milieu footprint op te stellen van soja geteeld door een Braziliaanse soja producentengroep die gecertificeerd zijn volgens het Sustainable Farming Assurance Program (SFAP). De carbon footprint […]
29/07/2020
Milieu-footprint methodiek tuinbouw

Hoe bereken je de footprint van tuinbouwproducten en speel je in op de toenemende vraag naar duurzame producten?

Op 20 juli 2020 zijn de resultaten van de ‘HortiFootprint Category Rules’ (HFCR) gepresenteerd. De footprint-richtlijnen zijn nu beschikbaar voor de sector. Blonk Consultants was onderdeel van het project team, en heeft […]
26/06/2020
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Inzicht in de milieu-impact van voedingsmiddelen in de supermarkt

De productie en consumptie van voedingsmiddelen hebben een impact op het milieu, denk aan klimaatverandering, watergebruik en landgebruik. Consumentenbewustzijn ten aanzien van duurzaamheid en voedsel groeit. Echter, het is nog steeds moeilijk […]
13/05/2020

Team Blonk Consultants blijft uitbreiden

Het Blonk Consultants team is weer uitgebreid. Twee nieuwe collega’s zijn de afgelopen maand gestart – uiteraard vanuit huis in deze tijd van Corona. Davide Lucherini als consultant en David Wichmann is […]