Blonk wordt operationeel in de VS en verwelkomt Marty Heller

Blonk wordt operationeel in de VS en verwelkomt Marty Heller

Teamuitbreiding in de Verenigde Staten en Canada

Team Blonk blijft uitbreiden en dit keer gaan we de grens over en verwelkomen we Marty Heller, die Blonk in de Verenigde Staten en Canada gaat vertegenwoordigen. In het verleden hebben we al samengewerkt met Marty aan verschillende agri-food LCA-projecten. Het was dus een logische stap om onze samenwerking verder te versterken. Met deze samenwerking willen we onze LCA-activiteiten in de Verenigde Staten en Canada uitbreiden. Daarnaast willen we onze Noord-Amerikaanse klanten beter kunnen bedienen door een lokaal en operationeel expert team beschikbaar te hebben. Marty is onze eerste agent en consultant die werkt vanuit de Verenigde Staten, onze intentie is om dit team uit te breiden in de komende jaren.

Welkom Marty, we zijn erg blij om je aan boord te hebben!

Marty Heller

Consultant Verenigde Staten en Canada

Ik ben opgegroeid op een traditionele veehouderij in zuidoost Michigan en heb chemische technologie gestudeerd aan de Michigan State University en University of Colorado in Boulder (PhD). Na een periode van NGO-activisme in India en Nepal ben ik teruggekeerd naar Michigan om het verbouwen van groenten uit te gaan proberen. Tegelijktijdig met het onder de knie krijgen van deze vaardigheid/kunst, ben ik ook gestart als postdoc bij Center for Sustainable Systems (CSS) aan de University of Michigan, waar ik de ins en outs van LCA heb geleerd. De decennia die volgden waren een niet zo elegante dans tussen het boerenleven en de academische wereld, waardoor ik uiteindelijk terecht kwam op een boerderij in Traverse City, Michigan, en in een (remote) onderzoeks-positie bij CSS. Ik heb LCA-studies uitgevoerd van biomassa energiegewassen, de Beyond Burger van Beyond Meat, biologische zuivel in de Verenigde Staten, en als onderdeel van een internationaal team, een studie naar melkproductie in de Verenigde Staten. Ik ben ook nauw betrokken geweest bij onderzoek naar de milieu-impact van dieetkeuzes, inclusief het linken van milieu-impact van voedsel aan individueel, zelfgekozen diëten in de Verenigde Staten. In 2015, werd mij de ‘Senior Author Best Paper' in Journal of Industrial Ecology toegekend, en in 2018 de 'Best Article Award' in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Research Letters.

Inmiddels ben ik geen boer meer, maar ik vind het geweldig om met mijn twee kinderen te tuinieren, daarnaast wandel, fiets en cross-country ski ik graag in de mooie omgeving van Traverse City. Verder ben ik een gepassioneerde muziekverzamelaar en -producer.

Ik ben heel erg blij om Team Blonk te versterken. Ik voel me dan ook gezegend om met zo’n team samen te mogen werken en ik weet zeker dat we samen met de Noord-Amerikaanse agri-foodsector een verschil kunnen gaan maken in een duurzame toekomst!