Team Blonk Consultants blijft uitbreiden

Team Blonk Consultants blijft uitbreiden

Ontmoet onze nieuwe collega's Davide en David

Het Blonk Consultants team is weer uitgebreid. Twee nieuwe collega’s zijn de afgelopen maand gestart – uiteraard vanuit huis in deze tijd van Corona. Davide Lucherini als Consultant en David Wichmann is onze nieuwe Model & Data Specialist. Welkom in ons team!


Davide Lucherini

Consultant


Natuur is zo complex en kwetsbaar dat het alleen een diep gevoel van respect bij ons kan oproepen. Naar mijn idee is het uitgangspunt van duurzaam leven eigenlijk het gevolg van het begrijpen van de natuur. Mijn connectie met de natuur heeft diepe wortels, en ik heb het geluk gehad om op te groeien op het Toscaanse platteland. Hier heb ik veel tijd doorgebracht met buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen en het leren hoe je groenten moet telen. Voor mijn studie ‘Environmental Engineering’ ben ik verhuisd naar Bologna. Daarnaast heb ik een eenjarig Erasmus-project aan de University of Valencia voltooid. Naast het opdoen van waardevolle technische vaardigheden, werd ik ook nieuwsgierig naar het grotere plaatje van duurzaamheid. Daarom besloot ik om de Master ‘Sustainable Development’ aan de Utrecht University te gaan volgen. Hier ik mij heb verdiept in een breed spectrum aan onderwerpen en een inspirerende internationale community ontmoet. Voor mijn thesis project vertrok ik voor 3 maanden naar Nicaragua om mogelijke klimaatadapatiestrategieën voor kleinschalige boeren te onderzoeken.

Door het nauwe verband tussen voedsel en duurzaamheid te begrijpen, realiseerde ik me ook dat ingrijpende veranderingen nodig zijn in zowel de voedselsector als onze kijk op voedsel. Na een jaar gewerkt te hebben als ‘food en sustainability analyst’, ben ik heel erg enthousiast om aan een nieuw hoofdstuk bij Blonk Consultants te beginnen. Ik kijk er naar uit om te werken aan oplossingen om de voedselsector te helpen met de urgente transitie naar meer duurzame benaderingen.David Wichmann

Model & Data Specialist


Ik heb mijn bachelor in ‘Physics and Economics’ aan de Heidelberg University gevolgd. Hier heb ik mij bezig gehouden met ‘Environmental Physics’ en onderzocht of klimaatverandering 20.000 jaar geleden een effect heeft gehad op de grootschalige oceaanstromingen. Gefascineerd door de wereldwijde uitdagingen van mijn generatie, ben ik naar de Tsinghua University in Beijing gegaan om de master ‘Public Administration in International Development’ te volgen. Ik ben hier afgestudeerd op het onderwerp energieconsumptie en carbon emissies gerelateerd aan verstedelijking in China. Na mijn terugkomst heb ik mijn master in ‘Theoretical Physics’ in Cologne voltooid. Tegelijkertijd was ik werkzaam voor een energie consultancy en binnen een onderwijsprogramma voor vluchtelingen. Ik ben naar Nederland gekomen voor mijn PhD in ‘Ocean Physics’ aan de Utrecht University, waar ik mij verdiep in plasticverspreiding in de oceaan en complexe systeembenaderingen voor structuurdetectie in oceanografie.

Nadat mijn dochter werd geboren in het begin van 2019, realiseerde ik mij dat we onze levensstijl en economische activiteiten duurzamer moeten maken. Ik ben ervan overtuigd dat een duurzamer wereldwijd voedselsysteem onmisbaar is om binnen de grenzen van de planeet te blijven, en om een goed functionerend ecosysteem achter te laten voor toekomstige generaties. Daarom ben ik blij om aan de slag te gaan als Model & Data Specialist binnen Blonk Consultants. Het biedt mij de kans om een actieve rol te spelen om de huidige belangrijke duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken. Tegelijkertijd ben ik gefascineerd door de complexiteit van voedingsmiddelenketens en de rekenkundige uitdagingen in het modelleren van voedselsystemen.