Workshop Beter (w)eten?!

Workshop Beter (w)eten?!

Jouw vork is een krachtige tool voor verduurzaming!

fork

Vandaag de dag staan we voor grote wereldwijde uitdagingen. Ons eetpatroon, en de productie van onze voedingsmiddelen, hebben een flinke impact op onze planeet. Eén derde van de wereldwijde broeikasgassen worden veroorzaakt door wat we dagelijks eten. Bovendien eet een groot deel van de wereldbevolking heel ongezond of lijdt juist aan ondervoeding. Als we de groeiende wereldbevolking gezond willen blijven voeden zijn aanpassingen in ons voedselsysteem hard nodig. En, hoe staat jouw voedingspatroon er eigenlijk voor?

Met onze workshop ‘Beter (w)eten!?’gaan we samen op onderzoek uit.
Want ja, hoe dan? Hoe maken we ons voedselsysteem gezonder, voor onszelf én de planeet?


Blonk Consultants heeft flink wat ervaring met dit complexe vraagstuk. Door de jaren heen zijn we met diverse organisaties aan de slag gegaan. Zo hebben we voor WWF UK uitgerekend hoe een gezond en duurzaam dieet er uit kan zien voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk, zodat ze onder de 2 graden temperatuurstijging uit het Parijs Akkoord blijven. Voor Natuur & Milieu hebben we onderzocht hoe we in Nederland gezond en duurzaam kunnen blijven eten, nu en in de toekomst. Het resultaat is het Menu van Morgen. En voor een aantal voedingsmiddelenbedrijven hebben we berekend hoe future-proof (de juiste balans tussen gezond én duurzaam) hun producten eigenlijk zijn. De basis voor deze studies is Optimeal, een tool die inzicht geeft in duurzame en gezonde voedingspatronen. De tool houdt rekening met de nutritionele eisen (gezondheid) aan een gezond dieet en combineert dit met milieugrenzen (duurzaamheid), zoals een maximale carbon footprint.

Workshop ‘Beter (w)eten!?’

Om samen de druk van ons voedselsysteem te verkleinen delen we graag onze kennis en ervaring. Voor bedrijven en organisaties hebben we daarom de workshop ‘Beter (w)eten!?’ ontwikkeld. In een interactieve workshop nemen we bovenstaand vraagstuk met u en uw werknemers onder de loep en laten zien dat duurzaam, gezond, lekker en betaalbaar eten heel goed samengaan. Hoe wordt bepaald wat gezond is? Hoe ziet een gezond eetpatroon er eigenlijk uit? En wat is nu precies duurzaam eten? Hoe wordt dit eigenlijk berekend? Wat zijn de quick-wins om een voedingspatroon gezonder en duurzamer te maken? Hoe moet ‘Nederland’ gaan eten om de milieu-impact te verlagen? Door prikkelende opdrachten en discussies krijgen uw medewerkers nieuwe inzichten in deze complexe vraagstukken. Daarnaast krijgen ze inzicht in de gezondheid en duurzaamheid van hun eigen voedingspatroon.

Deze workshop:

Vitaliteitsbeleid

Past binnen het vitaliteitsbeleid van uw organisatie: het creëert bewustzijn over gezonde en duurzame voeding en geeft deelnemers praktische handvatten om zelf gezonder en duurzamer te gaan eten.

Duurzaamheid

Laat zien dat duurzaamheid een belangrijk aspect binnen uw bedrijfsvoering is.

Versterken netwerk medewerkers

Biedt een leuke en informele manier om het netwerk tussen medewerkers te versterken: iedereen kan meedoen.

Nieuwe kijk op voedselsysteem

Biedt een innovatieve en nieuwe kijk op het duurzamer en gezonder maken van ons voedselsysteem.

De deelnemers krijgen:

Kijkje in het complexe domein van gezonde en duurzame voeding

Een leuke en prikkelende
ochtend of middag

Handvatten om een voedingspatroon
gezonder en duurzamer te maken.

Inzicht in het bijhouden van
een voedingsdagboek.


De praktische details

De workshop is geschikt voor 10-12 deelnemers. We komen graag naar uw locatie, waar we een ruimte met een beamer of beeldscherm en internet nodig hebben. Daarnaast hebben de deelnemers voor de workshop een laptop of computer, met internetverbinding, nodig. Wij zorgen voor een gezonde én duurzame snack tijdens de pauze. Zorgt u voor koffie, thee en water?
  • Deelnemers ontvangen een filmpje (circa 10 minuten) ter voorbereiding op de workshop.
  • Eetdagboek: deelnemers houden vooraf 2 dagen bij wat zij eten (onder onze begeleiding).
  • Workshop van 1 dagdeel (4 uur, voorkeur van 13:00 – 17:00 uur) op uw locatie, inclusief duurzame én gezonde snack.


Meer informatie
Ook aan de slag met duurzame en gezonde voeding? Vragen over de workshop?
Of wilt u de mogelijkheden doorspreken? Neem vrijblijvend contact op met Roline Broekema,
via roline@blonkconsultants.nl of bel +31 (0)182 579970.